Friday, 6 May 2011

Pelik-pelik manusia sekarang




Cuti yang lama, disebabkn tiada buku tebal-tebal untuk ditelaah mahupun assignment yg mencelarukn jiwa, aku pun mula bermanje-mnje dgn TV, internet  termasuklah gosip-gosip .
Dunia Hiburan tanah air digemparkn dengan penubuhan satu kumpulan yg mmg mintak maki iaitu K-POP 24:7.  lps menerima kritikan keras mngenai kumpulan mereka, akhirnya mereka akur dengan kehendak masyarakat dengan hanya menukar nama kepada M-POP MaX 247. tahniah . anda sgt pandai dan sensitif dgn teguran org rmai.




TIADA PAPARAN GAMBAR UNTUK MENJAGA ISI PERUT ORANG RAMAI.




ADA KELEBIHAN PADA MEREKA


Aku bukanlah suka maki-maki ni, klu nk dilihat pada aspek positif bole je. Mamat-mamat ni sebenarnya cukup peke dengan situasi harini yg mne gadis-gadis mahupun mamat-mamat sgt tergila-gilakn korea artist ni . Jd  tidakkah mereke ini bijak dengan menumpang populariti artist luar untuk cube menapak di dunia nyanyian tanah air. tgk sje band-band ulung negara, dulu-dulu kn byk gune name omputih, mmbuktikn mereka ckup terpengaruh dgn music barat dan band-band dr barat. tp org boleh terima je ....mgkinsbb diorg ni ad kualiti pd music mereka xtiru bulat-bulat dan identiti melayu itu masih ad cume name band mereka je yg nmpk agk terpengaruh. So, korg blom dgr music MAX 247 ni kn? so ape kate tunggu dlu hasil karya diorg dlu , manetau baekkk ke,. mngkin nama&imej kontroversi ini dipilh hnya strategi diorg hanye untuk popularkn diri ...  *walaupn mcm x logik      "=.=.


APA SALAH MEREKA


bagi aku slh diorg ialah satu name mule-mule tu K-POP? nmpk sgt meniru... lpstu nk cover,  ckp itu bkn korea-pop tp kepelbagaian-pop , ni nmpk sgt la pndai. . lpstu stail , posing semua copy paste korean group pnye style. pakaianpn  x nk kalah... nmpk pusat lah naseb xde gmba mkn lolipop.!!! 

dan lg satu major mistake bg ak. ialah mereka x sejambu , sehensem mahupun seplastik korea boy band.!!
sbb tu kau kne hine sedemikian rupe tau brader... Cube klu group ni dpt cari org-org  yg muke seplastik korean boy band  ak kompem org laki akan fikir dua kali sblom mengutuk manakala gadis akan fikir lebih dari seratus kali sebelom mengutuk. seriously , contoh mke ala-ala korea sket artist msia ialah abg zoey ni...~



klu semua muke mcmni?




manusia mmg tidak adil bab2x cntek , huduh ni......nk bwat mcm mne kn...  ~






p/s : yg sibok sgt nk jd artis apehal , pelik-pelik manusia kini ..  masjid penuh dgn org tua je.. yg mude-mude sibok dok kejar dunia. agama perlukn potensimu wahai muda-mudi.  salurknlh pd jln yg diredhai . 












Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...