Tuesday, 18 October 2016

JAM MULTIFUNGSI SOLAT (IKLAN)

JAM TANGAN YANG BUAT ANDA SENTIASA ALERT WAKTU SOLAT DAN TAK SABAR SABAR PERGI MASJID !
=====================================================
Tengah mencari jam yang menarik, multifungsi dan membuat anda kelihatan stylo ?
Mahu saya perkenalkan dengan jam yang mempunyai banyak fungsi rare yang tiada lagi di pasaran seperti fungsi auto-alert waktu solat, iqamah ? yang membuat anda peka waktu solat walau dimana jua anda berada termasuk jika berada di luar negara! (euro, arab mahupun afrika)
*wau, bagusnya jam ni boleh ingatkan waktu solat!
Turut jam ini mempunyai fungsi kalender hijri (boleh alert tarikh Islam dan sirah yang melatari setiap bulan islam), juga mempunyai penentuan darjah kiblat juga penanda baca al quran!
Menarik ? Nah baca sendiri review lengkap berkenaan jam ini.
==========================================================
Setelah saya belek-belek dan amati jam ini. Beberapa perkara yang saya dapati.
1) Reka Bentuk - 4/5 bintang! Reka bentuknya sangat sporty, kemas dan simple sesuai untuk lelaki berjiwa adventurous dan lasak. Gabungan hitam dengan lining oren sangat menarik, warna oren memberi highlight yang menampilkan meyakinkan.
2) Detail - Cop logo brand "al harameen" pada tali dan belakang jam memberikan kepuasan, class tersendiri, membezakan dengan jam tangan-jam tangan di pasaran lainnya.
3) Paparan display digital pada interface jam menunjukkan font nombor yang jelas dan mempunyai ciri khas berbanding jam-jam lain. Ciri khas tersebut ialah
i. Kalender, uniknya pengguna boleh memilih dan melihat paparan kalender Masihi ataupun kalender hijrah !
ii. Selain waktu semasa, paparan kecil di bawahnya menunjukkan waktu masuk solat yang terdekat. Contoh, jika sekarang pukul 9 pagi, waktu solat terdekat ialah waktu Zohor, maka waktu masuk Zohor akan dipaparkan. Waktu solat ini di-set secara automatik. Ciri kekuatan dan istimewa model jam ini.
==========================================================
Jam ini mempunyai pelbagai FUNGSI yang sangat hebat. Saya review satu-satu fungsi.
● WAKTU SOLAT. Fungsi paling best dan terbaik jam model ini ialah alert waktu solat! Selain memberitahu waktu solat (yang di-generate secara auto selari perubahan tarikh, negara dan bandar), jam ini juga menyediakan safety alert azan untuk memberitahu beberapa minit sebelum masuk solat yang boleh di-set sendiri.
Selain itu anda juga boleh alert waktu iqamah! Sangat sesuai dengan kaki masjid. Yang bukan kaki masjid pun InshaAllah akan tergerak ke masjid dengan fungsi ini.
● PENANDA BACA QURAN. Ini satu fungsi yang saya sangat suka. Jam ini membolehkan anda bookmark tempat berhenti membaca atau menghafal quran untuk hari tersebut.
● FUNGSI ARAH QIBLAT. Jam ini akan memberitahu darjah kiblat (0 titik perpuluhan) dan menunjukkan arah kiblat di mana-mana negara, negeri yang telah di-setkan, tertakluk kepada Utara. Kekurangannya ialah ia tiada fungsi auto-generate kiblat. Pengguna kena menentukan arah Utara sendiri.
● Penentuan negara dan negeri. Maklumat tentang darjah arah kiblat dan waktu solat boleh diubah mengikut negara, negeri dan tempat yang telah di set.
.
● FUNGSI STOP WATCH. Turut mempunyai fungsi stop watch sebagaimana jam-jam lain.
● FUNGSI ALARM. Alarm seperti biasa untuk bangun tidur turut ada.
● FUNGSI KALIS AIR. Jam ini kalis air!
=====================================================
Banyaknya fungsi, tak susah ke nak set ?
*Jangan risau, ada buku panduan akan disertakan.
Ada warranty ke ?
*Ada, dua tahun lagi.
========================================================
Tertarik? click LIKE jika suka, Jika anda pertanyaan boleh
SMS/ WHATS APP "JAM SOLAT" HANTAR KE 0164557785
SMS/ WHATS APP "JAM SOLAT" HANTAR KE 0164557785
ATAU PM saya di PAGE INI https://www.facebook.com/multifunctionislamicwatch/
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...