Sunday, 11 September 2011

Hi "awk" lama x ketemu. rindu .


"Barang siapa yang menempuh jalan untuk menuntut ilmu maka Allah memudahkan baginya jalan ke syurga. Dan sesungguhnya malaikat membentangkan sayapnya untuk orang yang menuntut ilmu kerana puas dengan apa yang diperbuatnya."(Riwayat Abu Daud & Tirmizi).


Assalamualaikum 

Harini selamatlah sudah aku mendaftar kembali ke UKM Officially!
(*walaupn dkt 2 bln lbih jgk dh berkampung di sini)
Dan selamat jgk mendaftarkn diri di kolej Ibrahim Yaakub(KIY) instead of Zaaba. 
Terbantut hajat nk kembali ke kolej yg pernh diduduki mse zmn motivasi PMR yg punya knagan tersendiri. tp mungkin perancangn Allah membuat saya kekal di sini, dan ternyata best!
kolej dh cantek, perabot baru + ad celebriti baru KIY iaitu Imam Muda =D

Ok. Seriusly rindu pada Biokimia . * yeke .hehe ? 
Setelah hampir 4 bulan x ber"contact". bermula dari rindu kini dh jd takut pulak . Takut-takut x ingt ap2x.  
Last yr, i admit Im still not sure my feeling towards you, but now, YES
 Im finally sure , we "met" for some reasons. and it is fated.  
Plz dont ever doubt my feeling towards you. OK Miss biokimia?
=P



Pernah tgk cerita 3 idiots? hindustan, amir khan belakon tu. 
cerita psl 3 org yg perangai gila2x, skip kelas, kenekn cikgu. Last2x  2 org kwn dy tu dpt keputusan 2 plg corot. tibe2x yg amir khan ni dpt no 1.!! 
apa katanya bile kwn lain tnye nape dy dpt gitu dy kate " i LOVE machine and enginnering is my passion "
*cite psl bdk-bdkl engine.
walaupn ini crite je.. tp ad benarnya.

Bilamana Cinta sudh bertakhta, dgn menyebut namanya saja sudah suatu kelazatan.
semua perkata tentangnya bagai tiada jemu memikirkn.
semua tentang dirinya sanggup diteroka utk lbih knl
 hatta mendengar namanya saja hati  sudh menjadi gundah gelisah.
Inilah dasyatnya cinta. bila ad cinta , maka akn hadir suatu RASA yg membuatkn manusia khayal didlm permainnannya. tatkala ini pengorbanan setinggi langit pon bkn halangn demi mendaptkn Cinta.   
Bayangkn klu kita dpt aplikasikn pd ilmu, pastinya assignment segunung langit jg xde masalah kerana ada RASA cinta padanya. 
   
Ingatlah

"Jika hendak BERJAYA DI DUNIA maka hendaklah dengan ILMU, jika hendak BERJAYA DI AKHIRAT maka hendaklah dengan ILMU, jika hendak BERJAYA KEDUA-DUANYA maka hendaklah juga dengan ILMU." (Imam Syafei).

dan sandarkn niat menuntu ilmu semata-mata kerana Allah, semoga akhirnya segala ilmu yang dipelajari dpt menghadirkn rasa Cinta yang teragong yang plg didamba iaitu 
Cinta Allah.





Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...