Saturday, 20 August 2011

Ramadan Dan Makan Free~

"Sesiapa yang memberi makan kepada orang yang berbuka puasa, maka dia akan beroleh pahala seperti mana pahala orang yang berpuasa itu tanpa pahala orang itu dikurangi sedikit pun," (riwayat Ahmad, an-Nasai, Termizi, Ibn Majah dan Darimi dan disahihkan oleh al-Albani)

 Mengharap untuk berpuasa FULL di rumah setelah sekian lama tidak mendapat peluang kenikmatan tersebut, namun akhirnya tidak kesampaian juga dek kerana  PESTA KONVO 39  namun saya berpuasa di UKM bersama rakan-rakan di UKM bukanlah sesuatu yg menyedihkan.

Untuk pertama kalinya aku berjaya mengurangkan pergantungan kepada "bazar ramadan" yang selalunya menjadi duri dalam daging terhadap duit poket ku khusus di bulan ramadan.

Bulan2x puasa ni ad saja masjid2x yg menyediakan hidangan berbuka utk orang ramai khususnya masjid2x area bangi ni. Area Bangi ni mmg terkenal dgn org kaya ttpi pemurah pula.
Makan sedap2x , klu btol timing, bole dpt kambing panggang kot .=P

Disebabkan U tgh cuti 4 bulan, maka hnya kami bdk2x PESTA yg ad . so ap2x event jemputan mmg cari kami lah. So far dpt 3 event jemputan buka pose.
Perkim UKM
  1. Buka pose PERKIM ngn TUN M
  2. Buka Pose dgn PM, Najib Razak    * x join. TERASA RUGI. bole tgk cincin. =P
  3. dgn Ketua Menteri Sabah.               * Dpt duet raya . hehe

dari dekat mmg nmpk beliau mmg sudh tua. tp otak x tua =)

Yang menarik di majlis2x berbuka pose yg dhadiri tersebut, sebaik lps azan, kami hanya mkn kurma dan kuih sket pastu solat maghrib jemaah dan lps tu hnya mknn berat dihidangkn.
abeh mkn, solat isya` berjemaah dan solat terawih. Tun M pon join taraweh. Bgusla kn ?
Nk bwat perkara baik, pastikn btol2x baek.

Yang x best, hadirin yg dtg.. mcm nk g dinner plak. *bukan majlis PERKIM ye.
x tutup aurat. seksi2x adoi...x phm2x.....!



Apepon perbanyakkanlah sedekah di bulan ramadan ini ye dan berjimat cermat =)









Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...